مقاله های پزشکی

همه چیز در مورد سرطان

concer

همه چیز در مورد سرطان

سرطان باعث می شود سلول ها به طور غیرقابل کنترلی تقسیم شوند. این امر می تواند منجر به تومورها، آسیب به سیستم ایمنی بدن، و اختلال دیگری شود که می تواند کشنده باشد.

در ایالات متحده حدود ۱۵٫۵ میلیون نفر با سابقه سرطان تا اول ژانویه ۲۰۱۶ بر اساس گزارشی از انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۱۸ زندگی می کردند.

در این مقاله انواع سرطان، چگونگی توسعه بیماری و درمان های زیادی که به بهبود کیفیت زندگی و میزان بقا کمک می کنند را بررسی می کنیم.

 

سرطان چیست؟

سرطان یک اصطلاح گسترده است. این اصطلاح یک بیماری را توصیف می کند که زمانی به وقوع می پیوندد که تغییرات سلولی باعث رشد و تقسیم کنترل نشده سلول ها می شود.

برخی از انواع سرطان باعث رشد سریع سلول ها می شوند، در حالی که برخی دیگر باعث رشد و تقسیم سلول ها با سرعت کندتر می شوند.

اشکال خاصی از سرطان منجر به رشد های قابل مشاهده ای به نام تومور می شود، در حالی که برخی دیگر مانند سرطان خون این کار را نمی کنند.

بیشتر سلول های بدن دارای عملکردهای خاص و طول عمر ثابت هستند. در حالی که ممکن است مانند یک چیز بد به نظر می رسد، مرگ سلولی بخشی از یک پدیده طبیعی و مفید به نام آپوپتوز است.

یک سلول دستورالعمل هایی برای مرگ دریافت می کند تا بدن بتواند آن را با سلول جدیدتر جایگزین کند که بهتر عمل می کند. سلول های سرطانی فاقد اجزایی هستند که به آن ها دستور می دهد از تقسیم شدن دست بردارند و بمیرند.

در نتیجه، آن ها با استفاده از اکسیژن و مواد مغذی که معمولاً سلول های دیگر را تغذیه می کردند، در بدن می ساختند. سلول های سرطانی می توانند تومور تشکیل دهند، سیستم ایمنی بدن را مختل کنند و تغییرات دیگری ایجاد کنند که مانع از عملکرد منظم بدن می شود.

سلول های سرطانی ممکن است در یک منطقه ظاهر شوند، سپس از طریق غدد لنفاوی گسترش یابد. اینها خوشه هایی از سلول های ایمنی هستند که در سراسر بدن قرار دارند.

علل سرطان

علل زیادی برای انواع سرطان وجود دارند که برخی از آنها قابل پیشگیری هستند

به عنوان مثال، بر اساس داده های گزارش شده در سال ۲۰۱۴، هر ساله بیش از ۴۸۰٬۰ نفر در آمریکا بر اثر سیگار کشیدن جان خود را از دست می دهند.

علاوه بر سیگار کشیدن، عوامل خطر ابتلا به سرطان عبارتند از:

    • مصرف بیش از حد الکل
    • اضافه وزن
    • بی تحرکی
    • تغذیه نادرست و ضعیف

سایر علل سرطان قابل پیشگیری نیستند. در حال حاضر مهم ترین عامل خطر غیرقابل پیش بینی سن است. به گزارش انجمن سرطان آمریکا، پزشکان در آمریکا 87 درصد موارد سرطان را در افراد 50 ساله یا بالاتر تشخیص می دهند.

آیا سرطان ژنتیکی است؟

عوامل ژنتیکی می تواند به توسعه سرطان کمک کند

کد ژنتیکی یک فرد به سلول های خود می گوید که چه زمانی تقسیم و منقضی شوند. تغییرات در ژن ها می تواند منجر به دستورالعمل های معیوب شود، و سرطان می تواند منجر شود.

ژن ها همچنین بر تولید پروتئین های سلول ها تأثیر می گذارد و پروتئین ها بسیاری از دستورالعمل های رشد و تقسیم سلولی را حمل می کنند.

برخی از ژن ها پروتئین هایی را تغییر می دهند که معمولاً سلول های آسیب دیده را ترمیم می کنند. این امر می تواند منجر به سرطان شود. اگر پدر و مادر این ژن ها را داشته باشد، ممکن است دستورالعمل های تغییر یافته را به فرزندان خود منتقل کنند.

برخی تغییرات ژنتیکی پس از تولد رخ می دهد و عواملی مانند سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض آفتاب می توانند خطر را افزایش دهند.

تغییرات دیگری که می تواند منجر به سرطان شود در سیگنال های شیمیایی صورت می گیرد که چگونگی استقرار بدن را تعیین می کند، یا ژن های خاص را «بیان» می کند.در نهایت فرد می تواند استعدادی برای نوعی سرطان به ارث ببرد. یک پزشک ممکن است از این موضوع به عنوان داشتن سندرم سرطان دامپزشکی نام برد. جهش ژنتیکی موروثی به طور قابل توجهی به توسعه ۵–۱۰ درصد موارد سرطان کمک می کند.

درمان سرطان

تحقیقات نوآورانه به توسعه داروهای جدید و فناوری های درمانی دامن زده است.

پزشکان معمولاً درمان هایی را بر اساس نوع سرطان، مرحله آن در تشخیص، و سلامت کلی فرد تجویز می کنند.

در زیر نمونه هایی از رویکردهای درمان سرطان را می توان نام برد:

    • شیمی درمانی با هدف کشتن سلول های سرطانی با داروهایی است که سلول ها را به سرعت در حال تقسیم هدف قرار می دهند. داروها همچنین می توانند به کوچک شدن تومورها کمک کنند، اما عوارض جانبی می تواند شدید باشد.
    • هورمون درمانی شامل مصرف داروهایی است که نحوه کار برخی هورمون ها یا تداخل با توانایی بدن در تولید آن ها را تغییر می دهد. هنگامی که هورمون ها نقش قابل توجهی دارند، مانند سرطان های پروستات و پستان، این یک رویکرد رایج است.
    • ایمونوتراپی از داروها و درمان های دیگر برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تشویق آن به مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می کند. دو نمونه از این درمان ها مهارکننده های ایست بازرسی و انتقال سلول خوانده هستند.
    • پزشکی دقیق، یا پزشکی شخصی شده، یک رویکرد جدیدتر و در حال توسعه است. این شامل استفاده از آزمایش ژنتیکی برای تعیین بهترین درمان برای ارائه خاص یک فرد از سرطان. محققان هنوز نشان نداده اند که می تواند به طور موثری انواع سرطان را درمان کند، با این حال.
    • پرتودرمانی از تابش با دوز بالا برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. همچنین پزشک ممکن است استفاده از تشعشعات را برای کوچک کردن تومور قبل از عمل جراحی یا کاهش علائم مربوط به تومور توصیه کند.
    • پیوند سلول های بنیادی می تواند به ویژه برای افراد مبتلا به سرطان های مرتبط با خون مانند سرطان خون یا لنفوم مفید باشد. شامل از بین بردن سلول ها مانند سلول های قرمز یا سفید خون است که شیمی درمانی یا تابش از بین رفته است. سپس تکنسین های آزمایشگاه سلول ها را تقویت می کنند و دوباره به بدن می دهند.
    • جراحی اغلب بخشی از یک طرح درمانی زمانی است که فرد تومور سرطانی داشته باشد. همچنین یک جراح ممکن است غدد لنفاوی را برای کاهش یا جلوگیری از گسترش بیماری حذف کند.
    • درمان های هدفمند عملکردهای درون سلول های سرطانی را انجام می دهند تا از تکثیر آن ها جلوگیری کنند. آنها همچنین می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. دو نمونه از این درمان ها داروهای مولکول کوچک و آنتی بادی های مونوکلونی هستند.

پزشکان اغلب بیش از یک نوع درمان را برای به حداکثر رساندن اثربخشی به کار خواهند گرفت.

 

منابع

Medical News Today has strict sourcing guidelines and draws only from peer-reviewed studies, academic research institutions, and medical journals and associations. We avoid using tertiary references. We link primary sources — including studies, scientific references, and statistics — within each article and also list them in the resources section at the bottom of our articles. 

نوشته های مشابه